Menestyksekkään taloyhtiön johtamisen taustalla on osaamisen lisäksi ennakointi, suunnitelmallisuus sekä kattava yhteistyöverkosto.

Taloyhtiön isännöinti

Taloyhtiönne kapellimestari

Isännöitsijän keskeisimpiä tehtäviä ovat tukea hallituksenne työskentelyä tuomalla tietoa päätösten tueksi ja pitää huolta siitä että tehdyt päätökset viedään toteutukseen sekä varmistaa päivittäisten asioiden hoituminen oikein ja ajallaan.

Isännöitsijän työnkuva on läpileikkaus suuremmasta kokonaisuudesta, jossa yksittäisen syvällisen tiedon sijasta on tärkeämpää ymmärtää millaista tietoa tarvitaan ja mikä on paras paikka sen hankkimiseen.

Vaikka toisinaan edellytetäänkin nopeaa reagointia, on tehtävien hoitamisessa painopiste ennakoinnissa sekä suunnitelmallisuudessa, koska hallituksen päätökset voivat kantaa vuosikymmeniä eteenpäin.

Tilannekuvan pitäminen hallituksellenne kirkkaana auttaa teitä seuraamaan tapahtumien kulkua eikä teidän tarvitse käyttää aikaanne tiedustelemiseen kuinka asiat etenevät.

Tehtävämme on varmistaa, että asiat tulevat hoidettua etunne mukaisesti ja sen myös teemme.

Toiminnan suunnitelmallisuus

Taloyhtiöissä tulee varautua samanaikaisesti vuosikymmenten päästä eteen tuleviin asioihin kuin välittömiä toimia vaativiin. Siksi toiminnan suunnitelmallisuus tulee olla keskiössä.

Ostamisen osaaminen

Kustannusten nousu näkyy taloyhtiön arjessa ikävällä tavalla, mutta ammattimainen hankinta-osaaminen helpottaa tilannettanne varmistamalla ettei makseta liikaa ja saadaan mitä tilataan.

Selkeä tilannekuva

Hallituksen toiminnan kannalta on tärkeää, että jäsenillä on ajantasainen tieto päätöksiensä taustalla niin taloudesta, kiinteistön ylläpidosta kuin muista taloyhtiön tapahtumista.

Onko isännöitsijällä aikaa teille?

Liika kiire näkyy tyypillisesti siten, että asioita ei saada hoidettua loppuun, tavoittaminen on vaikeaa ja johtaminen on pelkkää ongelmiin reagointia.

Laaja-alaista osaamista, muttei kaiken tekemistä

Isännöitsijän tehtävissä menestyminen edellyttää numeroiden, tekniikan kuin ihmisten ymmärtämistä. Kaikessa ei tarvitse olla raudanluja syväosaaja, mutta taloyhtiöiden etujen valvonta on hankalaa jos joutuu kritiikittä luottamaan ulkopuolisiin toimijoihin.

Lisäksi poikkeamien havaitseminen on vaikeaa, jos ei asiasta ei ole perusosaamista. Siinä missä yhdelle tummentunut nurkka näyttää siivoamisen puutteelta, toinen näkee siinä mahdollisen ilmavuodon.

Ajanhallinnallisesti osaava verkosto ympärillä on keskeisessä roolissa, että asiat hoituvat oikein ja ajallaan, mutta isännöitsijällä tulee olla riittävästi osaamista, että pystyy tarvittaessa puuttua peliin.

Kilpailuttamisessa tämä näkyy siten, että taloyhtiön tarpeet saadaan paremmin vietyä hankinta-aineistoon, jolloin lopputulos vastaa sitä mitä tarvittiin. Tämä vähentää myös lisä- sekä muutostöiden määrää ja laskee hankkeen kokonaiskustannuksia ja ikäviä yllätyksiä.

Mutta ehkä tärkeintä isännöitsijälle on halu onnistua, ilman sitä suoritukset jäävät vääjäämättä valjuiksi.